Teknistä dokumentointia yhteistyössä – DoX Systems

Comatec CMS -dokumentointi järjestelmä käytössä

Kun Comatecin tarjoamaa dokumentointipalvelua alettiin kehittää rakenteisen dokumentoinnin suuntaan, DoX Systems valittiin järjestelmän toimittajaksi. Comatecilla on käytössään Comatec CMS -dokumentointi järjestelmä (Content Management System), joka on sisällönhallintajärjestelmä. DoX-järjestelmällä voidaan tuottaa kaikki materiaali asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille tehtaan ulkopuolelle – myös markkinointimateriaalit ja tiedotteet.

– Järjestelmätoimittajana DoX Systems ei tarjoa dokumentointipalvelua. Kun asiakkaamme ovat kiinnostuneita DoX CMS-järjestelmästä ja haluaisivat siihen yhteyteen myös sisällöntuotantoa, suosittelemme Comatecia, kertoo DoX Systemsin toimitusjohtaja Mikko Tauriainen.

– Järjestelmä on riippumaton, koska se toimii selaimessa. Siinä on valmiina API-liityntärajapintoja, jolloin järjestelmään voidaan tuoda tietoa oikeastaan mistä tahansa järjestelmästä. DoX CMS -järjestelmästä taas voidaan viedä tietoa eteenpäin melkein mihin vaan järjestelmään. Lisäksi järjestelmää ei tarvitse asentaa työasemalle. Sitä voi käyttää Web-selaimella, jos on tiedossa osoite, käyttäjätunnus ja salasana.

– DoX CMS- järjestelmässä dokumenttien sisältö on jaettu moduuleiksi. Esimerkkinä voisi sanoa, että on tehty erisisältöisiä Post-it -lappuja. Jos tavoitteena on saada aikaiseksi A4-dokumentti, valitaan näistä Post-it -lapuista dokumenttiin sopivat ja se on sitten valmis, kuitenkin niin, että nämä laput ovat käytettävissä samanaikaisesti muissa dokumenteissa. Kun dokumentti julkaistaan, sille valitaan oikea ulkoasu ja formaatti sen perusteella, mikä on sen käyttötarkoitus.

– Comatecin Ja DoX Systemsin yhteistyö on molempia osapuolia hyödyttävää vuoropuhelua. Me olemme saaneet Comatecilta hyviä kehitysideoita, joita olemme vieneet järjestelmään. Olemme pyrkineet tukemaan ja auttamaan Comatecia kaikin tavoin, jotta se menestyisi omassa asiakastyössään. Meillä on mielestäni hyvin avoin yhteistyö, Mikko Tauriainen kertoo.

– Vuoden 2020 aikana tulee uutuutena mahdollisuus tuoda DoX CMS- järjestelmään muun muassa videoita. Lisäksi tämän vuoden aikana julkaisemme merkittävän lisäosan, josta toivomme voivamme kertoa lisää 2020 kevään aikana.

Lisätietoja DoX Systemsin kotisivuilta.

Lue myös teknisestä dokumentoinnista ja käännösyhteistyöstä.

TEKSTI: TAINA SYRJÄNEN