Simatic S5-logiikoiden modernisoinnit

Siemensin Simatic S5-logiikat ovat palvelleet teollisuutta luotettavasti yli kahden vuosikymmenen ajan. Jo usean vuoden ajan Siemens on tarjonnut uudempaa tekniikkaa S7-tuoteperheen muodossa.

Comatec Group on erikoistunut ohjelmoitavien logiikoiden ohjelmointiin. Meillä on pitkä kokemus niin S5- kuin S7-tuotteiden käytöstä. Niinpä voimme tarjota asiakkaillemme S5-logiikoiden modernisointipalveluja:

  • Perehdymme olemassa olevaan S5-järjestelmään
  • Teemme suosituksen korvaavasta S7-järjestelmästä
  • Asiakas hankkii uuden järjestelmän laitteet suunnittelijan käyttöön
  • Palautamme laitteiston asiakkaalle valmiiksi ohjelmoituna

Modernisaation avulla voidaan laitteiston toimintavarmuutta parantaa, alentaa ylläpitokustannuksia ja varmistaa varaosien saatavuus vuosiksi eteenpäin.

Modernisaation yhteydessä on hyvä tilaisuus tuoda kohteelle lisäarvoa esimerkiksi parantamalla diagnostiikkaa ja hyödyntämällä nykyaikaisia käyttöliittymiä.

Vanhan laitteen purku, uuden asennus ja testaus saadaan toteutettua hyvinkin lyhyessä ajassa.

Tämän toteutimme

Asiakkaamme oli hankkinut valukoneen 80-luvulla Saksasta. Koneessa oli Simatic S5-logiikka ja OP397 operointipaneeli. Laitteen valmistaja ei enää antanut tukea ko. logiikalle. Asiakkaamme halusi varmistaa tuotannon jatkumisen luotettavasti ja päätti vaihtaa Simatic S7-komponentit vanhojen tilalle. Samassa yhteydessä päätettiin parantaa käytön ergonomiaa lisäämällä operointipaneelille hälytysilmoituksia ja helpottamalla parametrien syöttöä. Vanha S5-115U logiikka korvattiin S7-300:lla ja operointipaneeliksi valittiin OP17. Tuotannon kannalta oli tärkeää, että vaihto tapahtuisi nopeasti mahdollisimman vähän tuotantoa häiriten.

Huolellisen ennakkovalmistelun jälkeen vanhan laitteiston purku, uuden asennus ja testaus tapahtui yhden työvuoron eli kahdeksan tunnin aikana!