Tervetuloa Alihankintamessuille 25.–27.9.2018

On jälleen teollisuuden toimijoiden syksyn tärkeimmän tapahtuman, Alihankintamessujen, aika Tampereella 25.–27.9.2018. Olemme mukana messuilla osastolla E 120. Tervetuloa vierailemaan ja kuulemaan Comatecin sekä alan ajankohtaisista kuulumisista. Tänä vuonna messujen pääteemana on tuottavuus, johon me tarjoamme ratkaisuja automaation ja robotiikan keinoin. Esittelemme osastolla VR:n hyödyntämistä 3D-suunnittelussa.

Infoisku 25.9. työturvallisuudesta ja elektronisten järjestelmien tehokkaasta suunnittelusta!

Tiistaiaamun tiiviissä tietoiskussa keskitymme työturvallisuusasioihin sekä tehokkaaseen elektroniikkajärjestelmien ja IoT-tuotteiden tuotekehitysprosessiin aamukahvin äärellä.

Tiistaina 25.09.2017 klo 10.00-11.00
Paikka: kokoustila Blenheim, 2.krs Tampereen messu- ja Urheilukeskus

 

Tietoisku 1, klo 10:00: Tehoa elektronisten järjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen

– Hannu Saari, sulautetut järjestelmät, Comatec Group/Microteam Oy

Tämän päivän markkinoiden dynaamisuuden vuoksi uudet elektroniikkatuotteet ja ohjelmistoratkaisut on saatava markkinoille olemattoman lyhyillä aikataululla. Asiakkaan on osattava osaltaan toimia tuotekehitysketjussa optimaalisesti, ei riitä että tuotekehityshankkeen toimittava kumppani on tehokas. Hannu Saari kertoo käytännön esimerkein, mitä action movie -aikataulut tarkoittavat ja mitä onnistunut tuotekehityshanke edellyttää kummaltakin osapuolelta.

 

Tietoisku 2, klo 10:30: Käytännön keinot työnantajan työturvallisuusvelvollisuuksien täyttämiseen, työssä käytettävät koneet

– Koneturvallisuuden erityisasiantuntija Juha Hakanen, Comatec Group/Insinööritoimisto Comatec Oy

Työskennelläänkö yrityksessänne koneiden parissa? Oletteko esimerkiksi hankkimassa uusia koneita, modernisoimassa vanhoja tai askarruttaako koneittenne vaatimustenmukaisuuteen liittyvät asiat? Tietoiskussa kerrotaan, mihin koneita ja työvälineitä hankittaessa tulee kiinnittää huomiota ja mitä niiden turvallisuudelta sekä ohjeilta edellytetään koko niiden käyttöiän ajan. Samalla käydään läpi, millä käytännön keinoilla työnantaja pystyy täyttämään näitä koneisiin ja työvälineisiin liittyviä työturvallisuusvelvollisuuksiaan.