Teknisen viestinnän palvelut

Teknisen viestinnän palvelut, oikea ratkaisu oikeaan tilanteeseen

Tekninen dokumentti on oleellinen osa tuotetta. Autamme yritystäsi tuottamaan teknistä viestintää laadukkaasti ja tehokkaasti. Tarjoamme täsmälleen yrityksesi tarpeeseen sopivan ratkaisun, oli projektisi kuinka iso tai pieni tahansa. Meiltä löydät vaikkapa tiimiisi uuden ammattilaisen. Tai jos olet vasta pohtimassa, miten jatkossa yrityksen teknisen viestinnän tarpeet täytät, olemme apuna tukemassa.

Comatecin teknisen viestinnän ammattilaiset jalostavat lähtötiedot selkeäksi ja tiiviiksi paketiksi, joka täyttää kaikki tarvittavat viranomais- ja turvallisuusvaatimukset.

Erityisosaamisemme

Tekninen dokumentti on oleellinen osa tuotetta ja tekninen viestintä on osa tuotantoprosessia. Ymmärrämme laajasti teknisen viestinnän vaatimukset, minkä vuoksi viestin suunnittelu tehdään tarkasti ennen varsinaista sisällöntuotantoa. Tekemisemme perustuu alan standardeihin sekä tekijöidemme pitkään kokemukseen alalta.

Tunnemme alan standardit ja hyödynnämme tiimimme ammattilaisten pitkän kokemuksen. Tiedon oikeellisuuden ja laadun varmistamiseksi käytössämme on lisäksi Comatecin laaja suunnitteluosaaminen.

Modernit selainpohjaiset dokumentointijärjestelmät

Itse teknisen viestinnän työkaluihin ei investointeja yritykseltäsi tarvita. Me olemme ne investoinnit jo tehneet. Käytössämme on rakenteinen dokumentointiympäristö Comatec CMS, joka tarjoaa kaikki rakenteisen dokumentointijärjestelmän edut: yksilähteistämisen, uudelleenkäytön, sisältöjen merkitsemisen, monikanavajulkaisut jne. Tuotettua materiaalia voidaan hyödyntää virtuaalisesti rikastetun dokumentaation (VAD, Visual Augmented Documentation) laatimisessa, minkä ansiosta asiakkaan dokumentaatiota pystytään kehittämään järkevästi vaiheittain.

Varaosadokumentointiin meiltä löytyy kattava palvelukokonaisuus Comatec SPM (Spare Parts Management). Siinä hyödynnämme juuri tämän sisällöntuotannon muotoon kehitettyä ohjelmistoa, joka kattaa kaikki toiminnot sisällön tuottamisesta ja hallinnoinnista aina julkaisujen jakamiseen loppukäyttäjille.

Palvelupakettimme: 

Avaimet käteen

Osallistava

Täydentävä

Tekninen dokumentointi

 • Käyttö- ja huolto-ohjeet
 • Työohjeet
 • Koulutusmateriaalit
 • Terminologia
 • Käytettävyys

Varaosa- dokumentointi: Comatec Spare Part Management

 • Interaktiiviset varaosakirjat
 • Mahdollisuus selata varaosakirjajulkaisuja selaimella
 • Verkkokauppa ja reklamaatiokäsittely (edellyttää integrointia asiakkaan järjestelmiin)

Virtuaalisesti rikastettu dokumentaatio VAD

 • Sähköiset ohjeet XR-ympäristössä
 • Visuaalinen käyttöliittymä
 • Animaatiot ja kuvarenderöinnit

Ratkaisut

Asiantuntijamme auttavat parantamaan dokumentaatioprosesseja, valitsemaan tarpeisiisi sopivat dokumentointityökalut tai toimittavat valmiin dokumentaation sovitulla tavalla ja sovitussa ajassa. Saat meiltä myös resurssin tiimiisi koko- tai osapäiväisesti.

Projektit

Toteutamme isot ja pienet dokumentointiprojektit sovitussa laajuudessa. Meiltä onnistuu niin projektinhallinta, sisällön ja kuvituksen tuotanto, dokumenttien julkaisu haluttuun muotoon sekä käännösten hallinta. Tyypillinen projekti on laitteen käyttö- ja huolto-ohjeen  sekä varaosakirjan toteutus asiakkaan tarpeet ja standardien vaatimukset huomioiden.

Tekijät

Asiantuntijamme hallitsevat dokumentoinnin menetelmät ja työkalut monipuolisesti. He ovat kokeneita ammattilaisia, jotka ovat dokumentoineet laajasti erilaisia kohteita raskaista koneista ohjelmistoihin.

Comatec Mobility Finland

Kimmo Forsman

Expert Services

Engineering Manager, Technical Communication

+358 50 590 4586