Comatecin historiaa

Tampereelta kohti kansainvälisiä markkinoita

Comatecilla on juuret pitkällä historiassa ja katse tiiviisti tulevassa. Comatecin tarina sisältää yli kolmekymmentä vuotta teknologian kehittymistä, taloudellisia suhdanteita ja markkinoiden turbulenssia. Konsernin emoyhtiö Insinööritoimisto Comatec Oy perustettiin 24.3.1986, ja vuodesta 1987 yrityksen pääkonttori on sijainnut Tampereella Kalevantiellä.

Ylä- ja alamäkiä, muutoksen ja kasvun vuosia…

Kun yrityksellä on ikää jo reippaat kolmekymmentä vuotta, on vuosiin mahtunut koko toimialan ja yrityksen omia muutoksia. Vahva usko tekemiseen ja kestävään kehitykseen sekä kasvuhalu ovat johdattaneet Comatecin läpi muutosten vuosikymmenten. Kahden taantuman, muiden murrosvaiheiden ja nopea teknologian kehitys ovat tekijöitä, joilla on ollut näkyviä vaikutuksia yhtiön kehittymiseen. Ne ovat syitä siihen, miksi olemme Comatecissa halunneet katsoa tulevaisuuteen ja seurata sekä ennustaa teollisen kehityksen tarpeita ja suuntaa.

Katse kansainvälistymisessä…

Comatec Groupilla on aikomus jatkaa kasvuaan, yhä osaamistaan laajentaen ja asiakkaiden tarpeisiin vastaten. Tamperelaislähtöinen insinööritoimisto on kasvanut pienestä toimijasta kansainväliseksi asiantuntijaksi. Vuosiin on mahtunut orgaanista kasvua sekä yrityskauppoja, ja samalla tahdilla on tavoitteena jatkaa myös tulevaisuudessa. Nykyisin tarjoamme kilpailukykyisiä palveluja ja projektikokonaisuuksia myös kansainvälisillä markkinoilla.

Vuonna 2016 yritys otti askeleen, jossa voimat yhdistettiin Puolassa sijaitsevan insinööritoiminnan kanssa. Se on vahvistanut koko konsernin osaamista ja avannut uusia mahdollisuuksia. Tällä hetkellä Puolan toimistomme on yksi suurimmista ryhmässä ja koko organisaatio on muuttunut kansainväliseksi toimintaympäristöksi.

Matkalla tulevaisuuteen…

Comatec-konserni aikoo jatkaa kasvua ja toteuttaa missiotaan. Etsimme orgaanista kasvua tutkimalla muuttuvaa toimintaympäristöä, hyödyntämällä digitalisaation mahdollisuuksia ja panostamalla omaan teknologiseen osaamiseen. Seuraamme muuttuvan maailman teollisuudelle asettamia haasteita ja pyrimme vastaamaan muutokseen kestävillä, innovatiivisilla ja luotettavilla ratkaisuilla. Tähyämme tulevaisuuteen ja entistä laajemmin Eurooppaan tarjoten tinkimätöntä osaamista ja kilpailukykyisiä palvelu- ja projektikokonaisuuksia.

"Pitkäjänteiset asiakassuhteet, erinomainen tekninen suunnittelutaito ja -kokemus sekä parhaan mahdollisen laadun tuottaminen ovat meille kunnia-asia," summaa yhtiön perustaja Aulis Asikainen.