Eurofins Expert Services tarkastaa Teräspyörä-Steelwheelin rautatiekalustoa nimettynä laitoksena yhteistyössä Comatecin kanssa

Teräspyörä-Steelwheel Oy on Kouvolassa toimiva rautatiealan erikoisosaaja. Yritys valmistaa rautateille uutta kalustoa ja tekee rautatiekaluston peruskorjauksia sekä muutostöitä. Keväällä 2020 kansallisten vaatimusten mukaiset tarkastus- ja arviointityöt siirtyivät pois luvan myöntävältä viranomaiselta. Muutoksen myötä Teräspyörä-Steelwheel tarvitsi uuden tarkastuslaitoksen.

Teräspyörä-Steelwheel otti yhteyttä Eurofins Expert Servicesiin aikaisempien, hyvien kokemusten perusteella ja nyt Eurofins Expert Services on toiminut sen nimettynä laitoksena jo useammassa luvitusprosessissa.

”Tehtävämme nimettynä laitoksena on arvioida uutta kiskokalustoa ja siihen tehtyjä muutoksia tai uudistuksia kansallisia vaatimuksia vasten. Tarkastuksen jälkeen Teräspyörä voi hakea markkinoillesaattamislupaa Traficomilta”, kertoo Eurofins Expert Servicesin System safety –liiketoimintayksikön kehittämispäällikkö Mika Riihimaa.

Teräspyörän tarkastuksia Eurofins Expert Services tekee yhdessä Comatecin kanssa. Yhteistyö on käynnistynyt erilaisten ratatyökoneiden muutostöiden ja robottiveturin peruskorjauksen kautta.

”Olemme toteuttaneet jo useita toimeksiantoja, vaikka yhteistyöjärjestely on vielä nuori. Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla aloitetuissa tarkastuksissa on arvioitu kaluston vaatimustenmukaisuus suunnitteludokumenttien ja järjestelmien asianmukaisen toiminnan testaamisen avulla”, kertoo tarkastuksista vastaava Comatec Mobilityn asiantuntija Jorma Nordfors.

Lue lisää Eurofins Expert Servicen tiedotteesta: https://www.eurofins.fi/expertservices/ajankohtaista/uutiset/eurofins-expert-services-auttaa-teraespyoerae-steelwheel-oyta-luvitusprosesseissa/