Comatec Group tarjoaa työntekijöilleen mielekkäitä haasteita ja keskustelevan työyhteisön

Aamulehden jutussa Comatec Groupin Katri Huhtelin ja Petri Sirén.

Comatec Group on suunnittelu-, projektinhallinta- ja asiantuntijapalveluita tarjoava, viidessä maassa ja yli 20 paikkakunnalla toimiva insinööritoimisto. Konsernista löytyy kymmenien vuosien kokemus ja tietotaitoa usealta teknologiatoimialalta, joten työntekijöille on luvassa monipuolisia projekteja ja mahdollisuuksia kehittymiseen.

Comatec Groupin HR Director Katri Huhtelin korostaa, että laaja toimialojen kattaus tarkoittaa, että työntekijöille voidaan tarjota monenlaisia mahdollisuuksia ja toisaalta sopivia asiantuntijoita haetaan jatkuvasti.

– Kymmenen eri toimialaa tarkoittaa valtavasti uravaihtoehtoja. Lisäksi työnäkymiä määrittää kasvuhakuisuutemme, joka näkyy sekä yritysostoina että orgaanisena kasvuna.

Comatecin työntekijöillä on mahdollisuus työskennellä poikkeuksellisen haastavissa ja suurissa kansainvälisissäkin hankkeissa.

– Meillä pääsee mukaan once in a lifetime -projekteihin, joita tehdään Suomessa ja maailmallakin vain hyvin harvoin, Comatec Project Services Oy:n Business Manager Petri Sirén mainitsee.

Työnteon kiinnostavuutta lisää myös se, että työnteon paikat vaihtelevat omasta toimistosta, etätoimistoon ja asiakkaiden toimitiloihin. Työntekijöiden liikkuvuus on mahdollista toimialoittain.

– Haluamme tukea sitä, että osaajamme voivat seurata omia kiinnostuksenkohteitaan ja liikkua myös tytäryhtiöidemme välillä, Huhtelin mainitsee.

Kehitystä tuetaan aktiivisesti

Comatec ei myy tai valmista omia tuotteita, vaan ratkaisee asiakkaidensa erilaisia haasteita monipuolisen osaamisen avulla. Comatecilla osaamisen kehittäminen onkin tuotu liiketoimintastrategian keskiöön. Osaajat nähdään yrityksen tärkeimpänä voimavarana, joiden urakehitystä tuetaan esimerkiksi muotoiltujen urapolkujen avulla.

– Urakehitystyötä tehdään yhteistyössä henkilöstöhallinnon ja liiketoimintojen välillä, mutta osaamisen kehittäminen on aina kiinni myös työntekijän omasta proaktiivisuudesta ja kiinnostuksen kohteista, Huhtelin kuvailee.

Ammatillinen kehittyminen nähdään yrityksessä laajasti ja kaikenlaiseen oppimiseen kannustetaan. Oppimista varten käytössä on erilaisia työkaluja, kuten webinaareja, tutortoimintaa ja vertaisoppimista.

– Osaamisen kehittämistä tapahtuu meillä myös ihan arjessa. Comatecissa on aktiivinen ja avoin työkulttuuri, jossa työkaveria autetaan ja asioita ratkaistaan yhdessä, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Jokainen on tervetullut omana itsenään

Comatec on vastikään toteuttanut työyhteisölle merkityksellisten seikkojen toteutumista arvioivan Siqni-kyselyn. Työntekijöille merkityksellisimmiksi teemoiksi nousivat mm. mielekkäät työtehtävät, työyhteisö, jossa voi olla oma itsensä sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino.

– Nämä asiat myös toteutuvat Comatecissa kyselyn mukaan hyvin, Huhtelin mainitsee.

Sekä Huhtelin että Sirén uskovat, että hyvien tulosten takana on luottamusta tukeva ja vuoropuheluun kykenevä henki.

– Meillä voi keskustella avoimesti, Sirén kiteyttää.

Työpaikka, joka sopii uudesta innostuvalle

Comatecilla on jatkuvia rekrytarpeita monenlaisille osaajille, erityisesti insinööreille, mutta myös hallinnon työntekijöille. Mukaan kaivataan niin nuoria osaajia kuin konkareita.

Hauissa korostuvat nyt erityisesti mekaniikka-, sähkö- ja automaatiosuunnittelun asiantuntijat. Lisäksi projekti- ja työmaahenkilöstölle on jatkuvaa tarvetta.

– Perustimme projekti- ja työmaapalveluliiketoiminnon viime vuonna. Sen odotetaan kasvavan useita vuosia ja kasvun tueksi kaipaamme kokeneita hyviä tekijöitä, Sirén toivoo.

Hänen mukaansa uusilta työntekijöiltä kaivataan motivaatiota ja uteliasta asennetta.

– Monessa projektissa tehdään jotain ennennäkemätöntä, joten kokeneenkin asiantuntijan täytyy olla valmis opettelemaan uusia asioita. Mahtavaa on, että sen saa tehdä yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa.

 

Teksti on julkaistu Aamulehden REKRY Pirkanmaa työpaikat ja koulutus -liitteessä 10.3.2023