Esittelyssä: Comatec Estonia

 

Comatec Estonian toimipiste sijaitsee ”ärimajassa” eli toimistorakennuksessa noin 10 minuutin päässä Tallinnan keskustasta. Viron tiimiin kuuluu maajohtaja Esko Aura ja kymmenkunta huippuammattilaisia, joista osa tekee mekaniikkasuunnittelua ja osa sähkösuunnittelua.

– Suuri osa tiimistämme tekee suunnittelua pohjoismaalaisille asiakkaillemme paperikoneiden ja sellun paalauslinjojen saralla. Paikallisittain palvelemme asiakkaitamme tarjoamalla sekä resurssi-, että projektipalveluita muun muassa tuotannon testiratkaisuiden suunnittelussa, tuotannon valmistuskuvissa ja muissa valmistusta tukevissa ratkaisuissa, paikalliseksi jokapaikanhöyläksi itseään tituleeraava Esko kertoo.

Tallinnan toimipisteen erikoisosaamisaluettamme ovat teollisuuden laitteet ja järjestelmät. Näihin kuuluvat edellä mainitut paperiteollisuuden tuotteet ja myös puukäsittelylaitteet ja automaattisiin valmistuslinjoihin liittyvät ratkaisut.

– Teemme myös paljon yhteistyötä muiden Comatecin toimistojen kanssa myyden paikallisille toimijoille esimerkiksi Tampereen asiantuntijatiimimme tarjoamia korkeatasoisia lujuuslaskentapalveluita. Toimimme kiinteässä yhteistyössä muiden Comatecin toimistojen kanssa, jolloin voimme toimittaa asiakkaalle laajempia kokonaisuuksia pitäen kokonaishinnan kuitenkin hyvinkin kilpailukykyisenä.

Työvoiman saatavuudesta huolehtii Tallinnan teknillinen yliopisto TalTech, jonka koulutuksen taso on täysin verrannollinen Suomen vastaaviin koulutuskeskuksiin. Eskon mukaan etuna työntekijöiden saatavuudessa on paikallisten halu työskennellä osana Comatecin kaltaista suurta kansainvälistä konsernia, joka tarjoaa haastavia suunnittelutehtäviä sekä kehittymiseen kannustavan työympäristön.

Toimistoon astuessa silmiin osuu ensimmäisenä leuanvetotanko, joka on Eskon mukaan ensimmäinen testi tiellä comateclaiseksi. Tämän Esko sanoo pilke silmäkulmassa, ja jatkaa:

– Meillä on täällä huikea, huumorintajuinen työporukka. Tapanamme on käydä vähintään kahdesti vuodessa viettämässä aktiivinen päivä yhdessä, jolloin keksimme jotain tavallisuudesta poikkeavaa tekemistä. Aktiviteetteina on ollut muun muassa kartingia, ammuntarataa, pakohuonetta, lasersotaa sekä päivä seikkailupuistossa. Rohkea ja ennakkoluuloton asenne asioiden kokeilemiseen ja uuden oppimiseen on eduksi, sillä myös arjessa työmme tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia haastaa itseään uusien projektien, tuotteiden ja teknologioiden parissa.

 

Tämä on ensimmäinen osa juttusarjasta, jossa esitellään Comatecin kansainväliset toimipisteet Virossa, Puolassa, Romaniassa ja Ruotsissa.

Comatec Estonia, Comatec Romania

Esko Aura

Processing Machinery

Country Manager

+372 5670 6120