Esittelyssä: Comatec Romania

Comatec Romania

Comatecin Romanian toimipiste sijaitsee Brasovissa, joka on viehättävä noin 300 000 asukkaan vuorten ympäröimä kaupunki Transilvanian alueella keski-Romaniassa. Transilvania-nimi tuo vahvan yhteyden Bram Stokerin legendaariseen Dracula -hahmoon, johon liitetty Branin linna sijaitsee myös lähistöllä.

Romanian tiimi on erikoistunut risteilylaivojen vedenpuhdistusjärjestelmien suunnitteluun sekä vaneriteollisuuden laitteisiin ja niihin liittyvien lopputuotteiden räätälöintiin. Romaniassa on paljon ajoneuvoteollisuuden alihankintaa, mikä näkyy myös paikallisessa osaamisessa.

– Asiantuntijoiltamme löytyy myös paljon kokemusta liikkuvan kaluston, kuten maatalouskoneiden mekaniikkasuunnittelusta, kertoo Romanian maajohtaja Esko Aura.

Comatecin asiakkaille Romanian toimipiste tarjoaa laajan ja ammattitaitoisen suunnittelijapoolin. Romanian toimipiste palvelee suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita yhteistyössä Comatecin Suomen asiantuntijoiden kanssa etuinaan pitkän kokemuksen mukanaan tuoma ammattitaito, korkeatasoinen laatu ja kilpailukykyinen hinta.

Tiimiin kuuluu asiantuntijoita, joista monet ovat työskennelleet yrityksessä jo hyvin pitkän aikaa. Yleisesti sitoutuneisuus työnantajaan on Romaniassa korkealla tasolla.

Romaniassa on paljon teollisuutta, laadukkaat yliopistot ja noin 19 miljoonaa asukasta, joten osaavan työvoiman saatavuus on hyvällä tasolla. Comatecin erinomainen imago auttaa myös rekrytoinnissa; Esko kertookin palkanneensa tiimiin useamman uuden suunnittelijan heidän kuultuaan omalta verkostoltaan Comatecin työkulttuurista ja mielenkiintoisista haasteista.

– Tiimiläisemme rentoutuvat patikoimalla paikallisissa vuoristomaisemissa ja myös Brasoviin tulevat vieraat onkin tapana viedä kiipeämään kaupungin kyljessä olevan vuoren päälle. Reitti ei ole kevyin, mutta lopputulos palkitsee; ylhäällä vuoren päältä näkee hyvin koko kaupungin ja ympäröivän kauniin vuoristomaiseman. Vuorella sijaitsee myös Hollywood-kyltin tapaan valaistu Brasov-kyltti, jonka alla on hyvä ottaa kuvat muistoksi urakasta.

 

Tämä on kolmas osa juttusarjasta, jossa esitellään Comatecin kansainväliset toimipisteet Virossa, Puolassa, Romaniassa ja Ruotsissa.