Esittelyssä: Comatec Sweden

Introducing Comatec Sweden

Ruotsin toimipiste on Comatec-konsernin uusin tulokas. Ruotsin ensimmäinen toimipiste perustettiin syksyllä 2022 Göteborgiin, jolloin Comatec Sweden Ab:n toimintaa lähti vetämään Anders Rohdin.

– Tällä hetkellä meillä on seitsemän työntekijää ja tiimimme tulee kasvamaan tasaisesti tulevaisuudessa. Comatec Swedenin toiminta keskittyy pääasiassa erittäin vilkkaaseen hyötyajoneuvoteollisuuteen, jossa on meneillään nopea muutos sähköisiin ja autonomisiin ajoneuvoihin. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Volvo Cars, Volvo Trucks and Volvo Bus, kertoo Anders.

Tällä hetkellä yksi asiantuntijoista työskentelee HVAC- ja ohjelmistoprojektissa ja muut ovat pidemmillä komennuksilla asiakkaiden kohteissa, joissa tehtävät liittyvät sähkökuorma-autojen valmistussuunnitteluun, logistiikkasuunnitteluun ja tuotekehitykseen.

– Olemme vielä start-up -vaiheessa ja tällä hetkellä toimintamme keskittyy Göteborgin alueen isojen ajoneuvoteollisuuden yritysten toimeksiantoihin ja suunnittelupalveluihin laaja-alaisesti tuotekehityksen, valmistuksen ja logistiikan parissa, Anders kuvailee.

Comatec Swedenin toimisto sijaitsee hiljattain valmistuneessa toimistohotellissa Göteborgin keskustassa. Modernit työskentelytilat ovat hyvällä paikalla myös tapaamisia ajatellen ja tilaa löytyy tiimin kasvaessa joustavasti lisää. Toimitilat sijaitsevat kätevästi lähellä rautatieasemaa ja myös Hisingenin saarta, jossa vaikuttavat ajoneuvoteollisuuden suuret yritykset kuten Volvo Cars, Volvo Trucks & Bus ja Polestar.

– Yleisesti ottaen vahvuutemme on sähköistyvä liikenne ja työkoneet. Näiden alojen lisäksi Ruotsissa on paljon Comatecille sopivia teknologia-asiakkaita, joille Comatecin tarjonnalla ja laajalla osaamisella on käyttöä. Myös monet Comatecin olemassa olevista asiakkaista ovat ruotsalaisia yhtiöitä ja meillä onkin paljon synergiaetuja maiden välillä.

Anders kertoo tutustuneensa myös Comatecin Puolan ja Romanian toimintaan ja uskoo sieltä löytyvän yhteistyömahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Ruotsin tiimi on verrattain tuore, mutta heillä on jo mukava ja vauhdikas meininki.

– Kesäkuun alussa järjestimme ensimmäisen yhteisen tiimipäivän, ja vein koko porukan saaristoon, jossa nautimme veneilystä sekä hyvästä ruuasta yhdessä. Meillä on kasassa upea porukka ammattilaisia, jotka ovat valmiita kehittymään, ottamaan vastuuta ja joiden kanssa on mahtavaa lähteä kasvattamaan toimintaa, Anders kehaisee.

 

Tämä on viimeinen osa juttusarjasta, jossa esitellään Comatecin kansainväliset toimipisteet Virossa, Puolassa, Romaniassa ja Ruotsissa.

Comatec Sweden Ab

Anders Rohdin

CEO

+46 733534264