Prosessiteollisuus

Tuottavuutta laitosinvestointeihin

Prosessiteollisuuden tuotantolaitteiden ja järjestelmien suunnittelussa korostuu tuotannon monimuotoisuus. Kun luonnonvaroja hyödynnetään ja jalostetaan perusraaka-aineiksi ja lopputuotteiksi, yhdistyy tämä elinkaaren aikana prosessiin tai itse laitokseen liittyvä huipputeknologia, perinteisten suunnittelualojen huippuosaaminen, turvallisuus, kestävän kehityksen mukainen toiminta ja ympäristön huomioiminen sekä tulevaisuuden mahdollisuudet. Tulevaisuudessa prosessiteollisuuden laitos säätelee, mittaa ja hoitaa itsesään sekä prosessien kulkua. Mittalaitteet kehittyvät ja ne hälyttävät havaituista ongelmista. Laitteiden lähettämä data ja diagnostiikka tallennetaan pilveen. Tietoverkkojen avulla tietoa voidaan lähettää analysoitavaksi toiselle puolelle maailmaa. Vuosien kuluessa toiminta kehittyy kattamaan koko tehtaan eikä vaan yksittäisiä laitteita. Perusprosessien ja -koneiden lisäksi toimiala uudistuu ja vaatii uudenlaista osaamista myös yhteistyökumppaneilta.

Kun toimiala on monimuotoinen, merkittävä etu asiakkaalle on yhteistyökumppanin monialaisuus ja eri teknologioiden syvällinen tuntemus. Tuotantolaitteiden ja -järjestelmien suunnittelussa hyödynnämme erityisesti konsernin laajaa ja kattavaa koneenrakennuskokemusta. Laaja IT-ja ohjelmisto-osaaminen sekä IoT-ratkaisujen suunnittelu tekevät meistä monipuolisen prosessiteollisuuden kehittäjän. Erityisen vahvoja olemme toimialan seuraavien prosessien osaamisessa: mineraalien ja metallien jalostus, paperi-, kartonki-ja selluteollisuus, ympäristö- ja energiateknologia, elintarviketeollisuus sekä mekaaninen puunjalostus ja kaapelikoneet.

Teollisuuden ylläpitosuunnittelu on tärkeä osa tehtaan tuottavuuden varmistamisessa ja elinkaaren suunnitelmallisessa hallinnassa. Yhdistämällä prosessiosaaminen, oikeat työvälineet ja asiakkaan tehtaan tuntemus voimme tarjota niin tuotannon kuin huollon ylläpitosuunnittelun ja siihen tarvittavat resurssit.

Osaaminen ja palvelumme

Keskeisiä palvelujamme prosessiteollisuudelle ovat:

Meihin luottavat useat alojensa johtavat yritykset, kuten Outotec, Valmet, Raute ja Kuusakoski.

Comatec Industrial and Marine Finland

Pekka Jaakola

Electrical and automation design

Business Unit Manager

+358 40 526 3621

Comatec Automation Finland

Tero Kosonen

Automation Solutions

CEO

+358 50 443 2676

Comatec Industrial and Marine Finland

Ville Mehto

Processing Machinery, Mechanical Design (Järvenpää, Lahti, Jyväskylä)

Department Manager

+358 44 775 4192

Comatec Industrial and Marine Finland

Marko Pennanen

CEO

+358 50 356 9331

Comatec Industrial and Marine Finland

Sami Rajala

Mechanical design

Business Unit Manager

+358 50 531 9995

Comatec Automation Finland

Timo Turkia

Automation Solutions, Process Industry Automation

Business Unit Manager

+358 40 053 9072