Vaativien materiaalinkäsittelyjärjestelmien moniosaaja

Comatecin Mika Peltola ja Jarkko Ahosola

Comatec Groupiin kuuluvalla Oucons Oy:llä on lähes neljän vuosikymmenen kokemus kone- ja laitesuunnittelusta sekä erityisesti materiaalinkäsittelylaitteista. Yritys tarjoaa hyvin monipuoliset asiantuntija- ja suunnittelupalvelut materiaalinkäsittelyyn ja prosessi- ja tehdassuunnitteluun sekä erilaiset teollisuuden konsultointi- ja asiantuntijapalvelut.

Pitkän kokemuksen ansiosta Oucons pystyy suunnittelemaan hyvin monimutkaisia materiaalinkäsittely- ja kappaletavara-automaatioratkaisuja.

– Suunnittelemamme laitteet vaativat usein hyvin pitkällistä ja syvällistä alan osaamista. Olemme laitetoimittajista riippumaton suunnittelutoimisto, joka voi hakea ratkaisua myös laatikon ulkopuolelta, toisin kuin tiettyihin tuotteisiin erikoistuneet järjestelmävalmistajat ja laitetoimittajat. Voimme tarjota asiakkaillemme jotakin uutta ja aiemmin tuntematonta, Oucons Oy:n liiketoimintapäällikkö Mika Peltola toteaa.

Oucons Oy osa viidessä maassa toimivaa Comatec Groupia. Konserniin kuuluvilla yksiköillä on paljon keskinäistä yhteistyötä ja palvelujen ristiintarjoamista, mikä tuo eri yksiköille paljon kokoaan laajempaa osaamista.

Tuotannon kappaleenkäsittely

Ouconsin Joensuun ja Tampereen yksiköiden ydinosaamista on muusta konsernista poiketen teollisuusyritysten tuotannon ja sisälogistiikan kappaletavara-automaation suunnittelu, sekä isompien kappaleiden että mikrotuotteiden osalta.

– Meillä Joensuun yksikössä suurin osa työstä on lääketeollisuuden tuotantoautomaatiosolujen suunnittelua. Olemme mukana suunnittelussa konseptoinnista valmistukseen ja ylläpitosuunnitteluun, Oucons Oy:n liiketoimintapäällikkö Jarkko Ahosola toteaa.

– Meillä on Tampereen yksikössä kappaletavara-automaation lisäksi erittäin vahva teollisuusnosturiosaaminen. Emme suunnittele standardinostureita, vaan erikoisempia prosessinostureita esimerkiksi valimoihin. Myös niiden modernisointi kuuluu meidän osaamiseemme, Peltola kertoo.

Kerralla oikein

Ouconsissa kuunnellaan hyvin tarkalla korvalla asiakkaan toiveita ja esitetään niiden mukaisia ratkaisuja ongelmiin.

– Asiakkailla on visio siitä, mitä he tarvitsevat ja me asiantuntijaorganisaationa viemme asiakasta tätä visiota kohti. Meillä on kokemusta ja osaamista hyvin vaativien ratkaisujen tuottamiseen. Emme välttämättä ole halvin toimittaja, mutta kokemus tuo meille edun, että emme enää harjoittele asiakkaan piikkiin, vaan teemme asiat kerralla oikein, ja asiakas saa meiltä kustannustehokkaan kokonaissuunnitelman, Peltola sanoo.

 

Artikkeli on julkaistu Tekniikka & Talous – Teknologia- ja teollisuusinnovaatiot -liitteessä 1.3.2024.
Teksti ja kuva: GSD Nordic Oy

Oucons Finland

Mika Peltola

Automation Solutions, Mechanical Engineering, Industrial Automation

Business Unit Manager

+358 40 195 1003

Oucons Finland

Jarkko Ahosola

Conveyors, Joensuu

Business Unit Manager

+358 46 851 0211