Ohjaamosuunnittelu

Comatecin ohjaamosuunnittelu tehostaa tuotekehitysprosessianne ja auttaa keskittymään ydinosaamiseenne

Ohjaamosuunnitteluun kuuluu laajasti erilaisia suunnitteluvaiheita esisuunnittelusta lujuuslaskentaan ja ohjaamon testaukseen. Comatecilta löytyy ongelmanratkaisukykyä, tarvittavaa resurssijoustoa, erikoisosaamisten sovelluskykyä sekä suurempien kokonaisuuksien suunnittelun toteuttamista. Laaja-alainen kokemuksemme työkone- ja hyötyajoneuvosuunnittelusta parantaa oman yrityksesi kykyä vastata asiakkaiden kasvaviin vaatimuksiin.

Meillä on kokemusta eri kokoisista ohjaamosuunnitteluprojekteista eri aloilta. Etunamme on käsitys koko koneen toiminnasta ja käyttöolosuhteista. Comatecilla on vahva kokemus työkoneiden suunnittelusta kokonaisuutena, mutta teemme ohjaamosuunnittelua myös erillisinä projekteina.

Joukkoliikennevälineiden kohdalla ohjaamosuunnittelu voidaan laajentaa koskemaan myös matkustamoa, missä tulee huomioida kuljettajan työympäristön lisäksi matkustusmukavuus ja –turvallisuus. Etenkin sähköisten työkoneiden ja ajoneuvojen ohjaamosuunnittelussa toimintoja joudutaan priorisoimaan energian käytön kannalta ja hakea kompromisseja. HVAC-järjestelmän simuloinnista ja ohjauksesta meillä on pitkä kokemus etenkin linja-autoalalta.

Hallitsemme myös ohjaamon ergonomia- ja käyttöliittymäsuunnittelun. Lisäksi voimme simuloida ja koordinoida FOPS (Falling Object Protection System) ja ROPS (Rollover Protection System) –testaukset.

Hyödyntämällä Comatecin osaamista

Comatec Mobility Finland

Sami-Jussi Hollo

Mobile Machinery and Commercial Vehicles, Mechanical Engineering

Business Unit Manager

+358 50 557 9805