Töissä Comatecissa

Monipuolisia haasteita ja huippuluokan asiakkaita

Monipuolisuus ja asiakasprojektien tarjoamat haasteet. Ne ovat tyypillisiä syitä, minkä vuoksi Comatecissa viihdytään. Yritys on ollut olemassa jo yli 30 vuotta, ja Comatecista on aina löytynyt osaamista, jota asiakkaat arvostavat. Kun tuotteemme on ihmisten osaaminen, voimme tarjota parhaita suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja vain, kun osaamisemme on huippuluokkaa. Jos nämä haasteet ja mutkaton työilmapiiri ovat asioita, joita arvostat, tutustu vielä comateclaisten tarinoihin.

 

Näin meistä kertovat asiantuntijamme

Meillä on töissä useita satoja eri teknisen osaamistaustan ammattilaisia asiantuntijan tai esimiehen rooleissa. Tutustu comateclaisten tarinoihin näissä videoissa.

 

Senior Design Engineer Stefan Mühlig-Hofman

 

Design Engineer Kari-Pekka Lakela

Kari-Pekka Lakela moottoripyöräharrastuksen parissaMekaniikkasuunnittelija Kari-Pekka Lakela on alun perin Sodankylästä, mutta asuu nykyisin perheensä kanssa Lempäälässä ja työskentelee Comatecin Tampereen toimipisteessä. Ulospäinsuuntautunut Kari-Pekka harrastaa vapaa-ajallaan mökkeilyä, moottoripyöräilyä ja voimannostoa.

Kari-Pekan tie mekaniikkasuunnittelijaksi on ollut vaiherikas. Työuran alkuvaiheen ravintola- ja raksahommien lisäksi, Kari-Pekka on tutustunut IT-alaan järjestelmäasiantuntijana ja yrittäjyyteen perustettuaan teollisuuspuolelle palveluja tarjoavan yrityksen. Ennen mekaniikkasuunnittelijaksi siirtymistään, Kari-Pekka teki vielä 1,5 vuotta CNC-koneistajan hommia suoritettuaan ensin alan opinnot Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa.

Vuonna 2017 Kari-Pekka sai opiskelupaikan TAMKin monimuotokoneinsinöörikoulutuksesta. Hän ei kuitenkaan ehtinyt olla pitkään TAMKin listoilla, kun elokuussa 2018 Kari-Pekka huomasi Comatecin hakevan konesuunnittelijaa. Työpaikkailmoitus herätti mielenkiinnon, sillä Comatec oli aikaisemmin vieraillut Kari-Pekan opinahjossa esittelemässä yrityksen toimintaa opiskelijoille. Itse asiassa yritysesittelyn piti Kari-Pekan tuleva esimies.

Kari-Pekka on ollut samassa tiimissä Comateciin tulosta lähtien. Tehtävät eivät kuitenkaan ole pysyneet samoina alkuajoista. Kari-Pekan IT-kokemusta on hyödynnetty talon sisällä esimerkiksi suunnittelujärjestelmien päivityksien yhteydessä. Lisäksi vastuuta on taitojen kasvaessa lisätty. Kari-Pekka on muun muassa laatinut käyttöohjeita ja perehdyttänyt nuorempia suunnittelijoita.

“Comatecin kaltaisesta isosta talosta löytyy paljon rooleja ja erilaisia tehtäviä. Täällä myös huomataan herkästi henkilön potentiaali ja tarjotaan lisäkoulutusmahdollisuuksia. Viimekertaisen kehityskeskustelun yhteydessä esimieheni ehdotti, että voisin ottaa enemmän vetovastuuta projekteissa. Aloimmekin heti etsiä projektinhallintakursseja, joihin voisin osallistua sitten, kun koronarajoitukset hellittävät”, kertoo Kari-Pekka.

Kari-Pekka kiitteleekin omaa esimiestään osaavasta esimiestyöstä ja koko tiimiä yhteen hiileen puhaltamisesta. Comatecilla vietetty aika on ollut antoisaa monipuolisesta ja vaihtelevasta työstä pitävälle suunnittelijalle.

“Comatec on miellyttävimpiä työpaikkoja, missä olen ollut. Meitä kohdellaan yksilöinä ja tiimin apuun voi aina luottaa. Itse asiassa koko organisaatiossa on yhdessä tekemisen meininki. Vanhemmat suunnittelijat jakavat käytännön kokemustaan ja nuoremmat opastavat uusien järjestelmien käytössä. Nautin itsekin ongelmanratkaisusta ja asioiden eteenpäin viemisestä, joten jaan mielelläni myös omaa osaamistani talon sisällä.”

 

Test Engineer Leng An

Hyvinkäältä kotoisin oleva testausinsinööri Leng An kiinnostui tekniikan alasta ja luonnontieteistä jo lukiossa. Armeijan jälkeen hän toimi pari vuotta perheen yrityksessä baarimikkona, kunnes vanhemmat ehdottivat urasuuntaa etsivälle nuorelle miehelle tekniikan alaa. Opiskelupaikka löytyi vuonna 2004 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta sähkötekniikan koulutusohjelmasta, jossa pääaineeksi valikoitui elektroniikka ja sivuaineeksi automaatio.

Ensimmäisen alan työpaikan Leng An sai jo opiskeluaikana, mutta muutama vuosi valmistumisen jälkeen oma terveys oli pakko laittaa hetkeksi etusijalle. Irtisanoutuminen tuntui pahalta ja tulevaisuus epävarmalta, mutta Leng päätti pitää puolen vuoden tauon työnteosta. Samalla hän alkoi etsiä uutta koulutuslinjaa, jonne suunnata opiskelemaan.

Kolme kuukautta irtisanoutumisen jälkeen Leng päätyi selaamaan työpaikkailmoituksia. Useiden satojen ilmoitusten joukosta nousi edukseen vain kaksi työpaikkailmoitusta, joista toinen oli Comatecin. Leng päätti hakea molempia paikkoja, sillä ilmoituksissa listatut vaatimukset kohtasivat oman osaamisen ja mielenkiinnon kohteiden kanssa.

Comatec soitti viikko hakemuksen jättämisen jälkeen. Ensimmäinen haastattelu meni niin hyvin, että esimies järjesti oitis tutustumiskäynnin asiakkaalle, jonka projektiin palkattava insinööri työllistyisi. Palikat loksahtivat taas kohdalleen ja niin Leng An allekirjoitti työsopimuksen Comatecin kanssa maalisuussa 2012. Hän on työskennellyt samalle asiakkaalle alkuajoista lähtien, vain liiketoimintayksikkö on vaihtunut asiakkaan yrityskauppojen myötä.

Konsultin työ testausinsinöörinä on hyvin itsenäistä. Edeltävässä työpaikassa työtehtävät annettiin valmiina kokonaisuuksina, mutta Comatecin kaltaisessa konsulttiyrityksessä vaaditaan itsenäisempää työotetta. Leng An hakee uusia testaustehtäviä oma-aloitteisesti, valitsee testaukseen tarvittavat mittauslaitteet, suunnittelee testausaikatauluja sekä huolehtii testiraportoinnista ja palautteen keräämisestä.

Oma-aloitteisuus näkyy myös Lengin tavassa kertoa esimiehelleen koulutuksista, jotka tukisivat häntä työtehtävien teossa. Comatec kannustaa oman ammattitaidon kehittämiseen ja tarjoaa lisäkoulutusmahdollisuuksia. Jos sopivaa kurssia ei löydy Comatecin koulutustarjonnasta, kurssin voi etsiä myös talon ulkopuolelta.

Koulutusmahdollisuuksien lisäksi hyvä työilmapiiri ja mahtavat työkaverit ovat saaneet Lengin pysymään Comatecilla jo yli yhdeksän vuotta. Hän suosittelee Comatecia erityisesti vastavalmistuneille insinööreille, jotka eivät ole vielä varmoja urapolustaan.

“Comatecissa on mahdollista hankkia työkokemusta monilta eri aloilta yhden talon sisällä. Työnhakijan ei siis tarvitse olla varma toimialasta, jonne hän haluaa työllistyä. Lisäksi Comatecilla pääsee kehittymään omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti ja vaikuttamaan omaan työaikatauluun ja oppimiseen”, selventää Leng.

 

Kiinnostuitko?

Meillä on jatkuvasti useita avoimia työpaikkoja. Katso tästä löytyisikö meiltä jotakin sinulle sopivaa!