Töissä Comatecissa

Monipuolisia haasteita ja huippuluokan asiakkaita

Monipuolisuus ja asiakasprojektien tarjoamat haasteet. Ne ovat tyypillisiä syitä, minkä vuoksi Comatecissa viihdytään. Yritys on ollut olemassa jo yli 30 vuotta, ja Comatecista on aina löytynyt osaamista, jota asiakkaat arvostavat. Kun tuotteemme on ihmisten osaaminen, voimme tarjota parhaita suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja vain, kun osaamisemme on huippuluokkaa. Jos nämä haasteet ja mutkaton työilmapiiri ovat asioita, joita arvostat, tutustu vielä comateclaisten tarinoihin.

 

Näin meistä kertovat asiantuntijamme

Meillä on töissä useita satoja eri teknisen osaamistaustan ammattilaisia asiantuntijan tai esimiehen rooleissa. Tutustu comateclaisten tarinoihin näissä videoissa.

 

Senior Design Engineer Stefan Mühlig-Hofman

 

Design Engineer Kari-Pekka Lakela

Kari-Pekka Lakela moottoripyöräharrastuksen parissaMekaniikkasuunnittelija Kari-Pekka Lakela on alun perin Sodankylästä, mutta asuu nykyisin perheensä kanssa Lempäälässä ja työskentelee Comatecin Tampereen toimipisteessä. Ulospäinsuuntautunut Kari-Pekka harrastaa vapaa-ajallaan mökkeilyä, moottoripyöräilyä ja voimannostoa.

Kari-Pekan tie mekaniikkasuunnittelijaksi on ollut vaiherikas. Työuran alkuvaiheen ravintola- ja raksahommien lisäksi, Kari-Pekka on tutustunut IT-alaan järjestelmäasiantuntijana ja yrittäjyyteen perustettuaan teollisuuspuolelle palveluja tarjoavan yrityksen. Ennen mekaniikkasuunnittelijaksi siirtymistään, Kari-Pekka teki vielä 1,5 vuotta CNC-koneistajan hommia suoritettuaan ensin alan opinnot Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa.

Vuonna 2017 Kari-Pekka sai opiskelupaikan TAMKin monimuotokoneinsinöörikoulutuksesta. Hän ei kuitenkaan ehtinyt olla pitkään TAMKin listoilla, kun elokuussa 2018 Kari-Pekka huomasi Comatecin hakevan konesuunnittelijaa. Työpaikkailmoitus herätti mielenkiinnon, sillä Comatec oli aikaisemmin vieraillut Kari-Pekan opinahjossa esittelemässä yrityksen toimintaa opiskelijoille. Itse asiassa yritysesittelyn piti Kari-Pekan tuleva esimies.

Kari-Pekka on ollut samassa tiimissä Comateciin tulosta lähtien. Tehtävät eivät kuitenkaan ole pysyneet samoina alkuajoista. Kari-Pekan IT-kokemusta on hyödynnetty talon sisällä esimerkiksi suunnittelujärjestelmien päivityksien yhteydessä. Lisäksi vastuuta on taitojen kasvaessa lisätty. Kari-Pekka on muun muassa laatinut käyttöohjeita ja perehdyttänyt nuorempia suunnittelijoita.

“Comatecin kaltaisesta isosta talosta löytyy paljon rooleja ja erilaisia tehtäviä. Täällä myös huomataan herkästi henkilön potentiaali ja tarjotaan lisäkoulutusmahdollisuuksia. Viimekertaisen kehityskeskustelun yhteydessä esimieheni ehdotti, että voisin ottaa enemmän vetovastuuta projekteissa. Aloimmekin heti etsiä projektinhallintakursseja, joihin voisin osallistua sitten, kun koronarajoitukset hellittävät”, kertoo Kari-Pekka.

Kari-Pekka kiitteleekin omaa esimiestään osaavasta esimiestyöstä ja koko tiimiä yhteen hiileen puhaltamisesta. Comatecilla vietetty aika on ollut antoisaa monipuolisesta ja vaihtelevasta työstä pitävälle suunnittelijalle.

“Comatec on miellyttävimpiä työpaikkoja, missä olen ollut. Meitä kohdellaan yksilöinä ja tiimin apuun voi aina luottaa. Itse asiassa koko organisaatiossa on yhdessä tekemisen meininki. Vanhemmat suunnittelijat jakavat käytännön kokemustaan ja nuoremmat opastavat uusien järjestelmien käytössä. Nautin itsekin ongelmanratkaisusta ja asioiden eteenpäin viemisestä, joten jaan mielelläni myös omaa osaamistani talon sisällä.”

 

Kiinnostuitko?

Meillä on jatkuvasti useita avoimia työpaikkoja. Katso tästä löytyisikö meiltä jotakin sinulle sopivaa!