Kemppi X8 MIG Welder uuden sukupolven hitsausjärjestelmä

– Microteam mukana hallintalaitteen elektroniikkasuunnittelussa

X8 MIG Welder on Kempin lippulaivatuote vaativaan teolliseen hitsaukseen. Samalla se on yhdistelmä huippuluokan suorituskykyä, käytettävyyttä ja uudenlaista hitsauksen hallintaa, joka hyödyntää myös teollisen internetin mahdollisuuksia. Hitsaukseen liittyvien ominaisuuksien lisäksi uudenlainen on myös laitteen langaton hallintalaite, Control Pad, jonka suunnittelussa Comatec Groupiin kuuluva Microteam on ollut mukana koko tuotekehitysvaiheen ajan.

Kempppi X8 welding

Tavoitteena tuotantoon taipuva ja kustannustehokas X8 Control Pad

Kun käyttöympäristö on haastava, vaaditaan hallintalaitteeltakin paljon – ennen kaikkea kestävyyttä likaa, iskuja, sähköisiä häiriöitä ja kosteutta vastaan. Kestävyysvaatimusten lisäksi tuotteen rakenne, komponenttikustannusten optimointi ja kustannustehokas valmistettavuus olivat keskeisiä elektroniikkasuunnittelua ohjaavia tekijöitä.

– Kempin tuotekehitysyksikön ammattiosaaminen, projektinveto ja draivi oli todella kovaa luokkaa. Vaativan tuotteen monen osa-alueen yhteensovittaminen sujui yhteistyössä esimerkillisesti. Oli ilo työskennellä projektissa, jossa tuotteen jokainen osa-alue tehtiin perusteellisen hyvin, projektiin osallistuneet microteamiläiset toteavat.

– Tavoitteena suunnittelussa oli yhdistää kustannustehokkuus ja haastavan käyttöympäristön asettamat vaatimukset – asiat jotka eivät aina kulje käsi kädessä. X8 Control Padin elektroniikkasuunnittelussa on monta huomioitavaa asiaa ja ympäristön osin toisiaan poissulkevaa vaatimusta. Suunnitteluun sisältyi teknisiä haasteita kuten ohjaimen toiminta 10-12 kV erotuksen yli sen ollessa kaapelilla kiinni hitsauslaitteessa.

– Uskomme, että tämä on kokonaisuutena ollut meiltä monipuolisen teknisen osaamisen näyte, josta asiakaskin oli varsin otettu, projektin kaikkiin vaiheisiin määrittelystä elektroniikkasuunnitteluun, prototyyppien testaukseen ja tuotantoon viemiseen osallistunut vanhempi suunnittelija Heikki Pietiläinen kiteyttää projektin.

Kemppi on hitsausalan edelläkävijä. Yritys kehittää älykkäitä laitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluja niin vaativiin teollisiin sovelluksiin kuin kuluttajan tarpeisiin. Kemppi tarjoaa ratkaisuja, joilla asiakkaat voivat parantaa hitsaustuotantonsa arvoa merkittävästi. Kempin liikevaihto on yli 110 miljoonaa euroa ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Kemppi työllistää yli 600 hitsauksen asiantuntijaa 13 maassa. Lisäksi partneriverkosto tarjoaa paikallista asiantuntemusta asiakkaiden käyttöön yli 60 maassa.

X8 MIG Welder on suorituskyvyltään ja käytettävyydeltään ylivertainen, digitaalisesti päivitettävä ja erilaisia sovellusohjelmistoja hyödyntävä hitsauslaite vaativaan teolliseen hitsaukseen. Yhdistettävyys hitsaustuotannon hallintaohjelmistoon mahdollistaa digitaalisten hitsausohjeiden integroinnin järjestelmään. Laite on tarkoitettu synergiseen ja pulssi-MIG/MAG-hitsaukseen, puikkohitsaukseen, MIG-kaarijuottoon, hiilikaaritalttaukseen ja pinnoitushitsaukseen, ja sen suorituskyky riittää 600 ampeeriin asti.

TEKSTI: MARIA UURTO