Comatec Group Alihankinta-messuilla

 

alihankinta 2017 tampere

Kansainvälinen teollisuusala tapasi Tampereella 26.–28.9.2017 jo 27. kertaa järjestetyillä Alihankinta-messuilla. Tämän vuoden teema oli jatkuvasti merkitystään kasvattava kumppanuusverkosto. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttävillä messuilla oli yli 1 000 näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja lähes 18 000 kävijää. Alihankinta-messuilla on arvioiden mukaan koolla jopa 90 % koko Suomen teollisuudesta. Mikään muu tapahtuma Suomessa ei kokoa koolle yhtä kattavasti teollisuuden yrityksiä.

”Näytteilleasettajat ja kävijät olivat hyvällä tuulella ja tunnelmasta välittyi usko alan tulevaisuuteen. Kansainvälisten vieraiden kiinnostus tapahtumaa kohtaan kertoo, että Suomen markkinat ja teollisuus kiinnostavat maailmalla”, totesi myyntiryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Comatecin osastolla oli vilkasta ja kiinnostusta herätti konserniyrityksemme Microteam Oy:n esittelyauto, jonka avulla esiteltiin Lucid-konseptin toimintaa. Lucid-konseptilla tuotetaan ajoneuvojen ja työkoneiden automaatio-ohjelmistoja, joiden oikea toiminta on taattu ilman testausta. Kerran tehdyt ohjelmistokomponentit toimivat ilman muutoksia myös uusissa konesukupolvissa.

Pidimme myös seminaaritiloissa suurta kiinnostusta herättäneen esityksen, jonka aiheena oli Koneturvallisuus ja -modernisoinnit. Comatecin koneturvallisuuden erityisasiantuntija Juha Hakanen kertoi, mitä tehtäviä vaatimustenmukaisen koneen suunnittelu ja valmistaminen käytännössä edellyttää. Microteamin koneautomaation suunnittelupäällikkö Ari Kaukovirta kertoi, miten työstökonemodernisoinnilla voidaan kehittää ja tuoda varmuutta tuotantoon.

Yleinen tunnelma messuilla ja osastollamme oli erittäin positiivinen ja saimme messuilta lukuisia uusia kontakteja. Kiitämme kaikkia vierailijoita!