Comatec Group jatkaa kasvua yrityskaupoin

Tytäryhtiö Rantotek on ostanut KPA Uniconin Pirkkalan projektisuunnittelutoiminnan

Insinööritoimisto Comatec Group:iin kuuluva Rantotek Oy on ostanut kestävän kehityksen mukaisia kattilalaitosratkaisuja energiantuotantoon toteuttavan KPA Unicon Oy:n Pirkkalan toimipisteen projektisuunnittelun liiketoiminnan. Kaupan mukana kuusi työntekijää Pirkkalassa on siirtynyt vuoden 2018 alusta Rantotek Oy:öön vanhoina työntekijöinä. Kauppa vahvistaa Rantotekin osaamista kattilalaitossuunnittelussa, ja lujittaa yhteistyötä KPA Uniconin kanssa.

“Olemme tehneet Rantotekin kanssa pitkään yhteistyötä ja sen kokemuksen turvin uskomme, että tämä liiketoimintajärjestely palvelee kaikkia osapuolia”, toteaa toimitusjohtaja Teemu Koskela, KPA Unicon.

Toteutunut yrityskauppa on tärkeä osa Comatec Groupin strategiaa ja tulevaisuuden projektiliiketoiminta-alueen vahvistamista. Comatec Group on vuodesta 2014 kasvanut tasaisesti orgaanisesti sekä ostamalla yrityksen strategiaa tukevia asiantuntijayrityksiä.

Lisätietoja kaupasta ja yhteistyöstä antaa Rantotekin toimitusjohtaja Jouni Tuononen, jouni.tuononen @ rantotek.fi

Comatec Groupiin kuuluva Rantotek Oy on energia-alan taitaja, jonka erikoisosaamisalueena ovat erityisesti höyrykattilalaitokset, korkeapaineputkistot ja -säiliöt. Rantotekin palvelut muodostuvat osakokonaisuuksista kuten prosessisuunnittelu, lämpötekninen mitoitus, lujuustekniset analyysit ja mitoitukset, laite- ja laitossuunnittelu sekä vaatimustenmukaisuuden arviointidokumentaatio. Nämä osa-alueet muodostavat kokonaisuuden kattilalaitosinvestoinnin toteuttamiseksi perustamispäätöksestä käyttöönottoon.  www.comatec.fi/rantotek/

KPA Unicon tuottaa elinkaaripalveluja vastuulliseen kaukolämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja se työllistää noin 250 energia-alan ammattilaista. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 80 MEUR ja tulos vahvasti positiivinen. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja energiateknologiaa valmistavat tehtaat Kiuruvedellä sekä Lapualla.www.kpaunicon.fi