Insinööritoimisto Comatec Oy on myynyt MXC-liiketoiminnan

Comatec Groupin emoyhtiö Insinööritoimisto Comatec Oy on myynyt 28.10.2020 MXC-liiketoiminnan varkautelaiselle RollTest Measurements and Controls Oy:lle. Kaupan jälkeen Comatec Automation Oy jatkaa yhteistyötä RollTest Measurements and Controlsin kanssa telahiomakoneiden ohjausjärjestelmien suunnittelu- ja modernisointiprojekteissa.

Tavoitteena MXC-ohjainten elinkaaren jatkuminen

Yhtiöillä on pitkä yhteinen historia ohjausteknologian kehittämisessä. Nyt toteutunut kauppa ja tämän jälkeen jatkuva yhteistyö mahdollistavat telahiomakoneiden modernisointiprojekteissa RollTest Measurements and Controlsin mittausteknisen ja Comatec Automationin automaatio-osaamisen yhdistämisen. RollTest Measurements and Controls keskittyy telahiomakoneiden ohjausjärjestelmien ja konemodernisointien kokonaistoimituksiin. Comatec Automation tuottaa tarvittaessa MXC-ohjaimen ylläpitoon ja kehitykseen sekä toimitusprojekteihin liittyviä suunnittelu- ja muita automaatiopalveluja RollTest Measurements and Controlsille.

RollTest Measurements and Controlsin toimitusjohtaja Mika Purhonen toteaa kaupan tiivistävän yhteistyötä ja selkiyttävän työnjakoa yhteisissä projekteissa.

”Kaupan myötä saamme MXC-ohjaimiin liittyvän tekniikan laajemmin haltuun ja hyödynnettäväksi projekteissamme. Samalla varmistamme toimivalle ohjausjärjestelmälle elinkaaren jatkumon.”

Comatec Automationin toimitusjohtaja Tero Kosonen määrittelee kaupan merkityksen yhtiölle seuraavasti:

”Oman ohjausjärjestelmätuotteen ylläpito ja kehitys ei ole Comatec Automationin ydinliiketoimintaa, mutta yhteistyösopimuksen myötä voimme edelleen olla mukana jatkamassa MXC-ohjaimen kehitystyötä. Voimme myös toimia muissa yhteisissä projekteissa esimerkiksi elektroniikka- tai automaatiosuunnittelun, valmistuksen tai sulautetun ohjelmistosuunnittelun alueilla. Muiden automaatioprojektien toimitusta Comatec Automation jatkaa normaalisti.”

RollTest Measurements and Controls Oy on Varkaudessa toimiva telamittalaitteiden ja telahiomakoneiden ohjausjärjestelmien valmistaja ja modernisointipalvelujen tarjoaja. Yhtiön liikevaihto on noin 1,5 M€ ja se työllistää kahdeksan henkilöä. www.rolltestmc.com

Comatec Automation Oy on teollisuuden automaation ja IoT:n kokonaistoimituksiin erikoistunut asiantuntija, joka työllistää yli 70 ammattilaista. Yhtiö on osa Comatec-konsernia, joka on suunnittelu-, projektinhallinta- ja asiantuntijapalveluita tarjoava ja yli 600 ammattilaista neljässä maassa työllistävä teknologiatoimialojen, teollisuuden ja koneenrakennuksen asiantuntija. Comatec Automationin liikevaihto on noin 8 M€ ja Comatec-konsernin noin 40 M€. www.comatec.fi

Lisätietoja:

Tero Kosonen, toimitusjohtaja, Comatec Automation Oy, tero.kosonen@comatec.fi, puh. 050 443 2676

Mika Purhonen, toimitusjohtaja, RollTest Measurements and Controls Oy, mika.purhonen@rolltestmc.com, puh. 0400 501 450