Meriteollisuuden SMM 2016 -messuilla positiivinen vire

Osallistuimme 6.-9.9.2016 Hampurissa kansainvälisille meriteollisuuden SMM 2016 -messuille. Messujen tunnelma oli yleisesti ottaen rohkaiseva ja positiivinen ottaen huomioon meriteollisuudessa vallinneen vaikean ajanjakson. Valtava osallistujamäärä, 50 000 kävijää, on hyvä osoitus siitä.

Vaikka laivanrakennus on maailmanlaajuisesti lamassa, niin risteilyalusmarkkinat ovat kuumenemassa. Messujen aikaan julkaistiin kolmen risteilijän tilaus Meyerille, kaksi Turkuun ja yksi Papenburgiin. Myös matkustajalauttojen ja arktisten risteilyalusten markkinat ovat kasvussa. Markkinanäkymät matkustaja-alusten osalta Euroopassa ovat siis hyvät.

Comatec Groupin näkökulmasta messuilla oli hyvin vilkasta ja anti ylitti odotukset. Comatecin palvelutarjonta herätti paljon kiinnostusta, ja kävimme messuilla erittäin mielenkiintoisia keskusteluita. Tapasimme niin ulkomaisia kuin suomalaisiakin potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Siltä osin saavutimme messuosallistumisellemme asettamamme tavoitteet. Uskomme, että messut vaikuttavat positiivisesti meriteollisuuden suunnitteluliiketoimintamme kehittymiseen.