Talvisia tuulahduksia Oulun leveysasteilta Pestipäiviltä 26.1.2017

Pesti -päivä on Oulun yliopistolla vuosittain tammikuussa järjestettävä rekrytointitapahtuma. Pesti-päivän järjestävät Oulun yliopiston teknillinen koulutusala, Oulun Teekkarilupi Oy sekä tekniikan opiskelijat. Messuilla oli edustettuna yli 80 työnantajaa, jotka tekivät tutuksi yritystään, toimintaansa sekä kertoivat mahdollisista rekrytointitarpeistaan. Edellisiin vuosiin verrattuna, tänä vuonna messuilla oli mukana useita Start-up yrityksiä, jotka esittelivät toimintaansa kehittämiään tuotteita.

Comatec oli menossa mukana Oulun Oucons Oy:n suunnittelijoiden tahdittamina, jo viidettä kertaa. Messuständillä riitti positiivista pöhinää ja vilkasta keskustelua aamusta iltaan. Suunnittelijoiden juttusilla kävi niin kokeneita konkareita kuin nuoria tulevaisuuden toivoja. Messuilla olleet totesivatkin, että “loistava tilaisuus tuoda yritystämme esille ja kertoa yrityksemme toiminnasta niin opiskelijoille, vasta valmistuneille kuin potentiaalisille tulevaisuuden asiakkaille.”

Perinteisestä Pesti -päivästä onkin muodostunut tehokas keino työnantajakuvan levittämisessä Oulun leveysasteilla. Tavoitteenamme onkin, että jokainen Oulussa konetekniikkaa opiskeleva tuntee Comatecin ja sen toiminnan, kertoo messuilla mukana ollut Sami Luhtaanmäki. Oucons Oy on jo usean vuoden ajan tehnyt Comatecia tutuksi konetekniikan opiskelijoiden keskuudessa, vieraillen ja viestien yrityksen toiminnasta heidän kiltansa illanviettojen yhteydessä.