Laajempaa palvelua Comatecin asiakkaille

 

wroclaw center polandKuva: Wrocławin kauppatori joulun aikaanComatec osti Cadring Groupiin kuuluvat yhtiöt joulukuun alussa 2016. Kaupan myötä Comatec Groupin osaaminen vahvistuu erityisesti työkoneiden, tuotantolaitteiden sekä hyötyajoneuvojen kokonaisvaltaisessa suunnittelussa. Yritysostokokonaisuus on merkittävä osa Comatec Groupin strategian mukaista kasvua ja kansainvälistymistä. Konserni pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä kattavampia palvelukokonaisuuksia.

Toteutunut kauppa vahvistaa Comatec Groupin strategisia pyrkimyksiä kasvun ja kansainvälistymisen suhteen. Comatec Groupilla on nyt toimintaa kahdessakymmenessä toimipaikassa viidessä eri maassa. Kasvamme samalla viidensadan osaajan konserniksi.

Suomessa sijaitsevien toimipaikkojen ja jo aikaisemmin perustetun Comatec Estonia OÜ:n Tallinnan toimipaikan lisäksi meillä on nyt toimipaikat Wrocławissa ja Gdanskissa Puolassa sekä Ruotsissa ja Intiassa.

Comatec Groupin automaatio- ja ohjelmisto-osaaminen vahvistuu Microteam Oy:n osaamisella. Projektitoiminta ja teknologiaosaamisemme kasvavat merkittävästi. Uutta teknologiaosaamista edustavat esimerkiksi bussit, sähköajoneuvot ja robotiikka. Ennestäänkin vahva alamme, mekaniikkasuunnittelu, vahvistuu entisestään.

Comatecin ja Cadringin parhaat puolet täydentävät toisiaan ja osaamisten yhdistämisen kautta voimme tarjota asiakkaillemme merkittävästi lisäarvoa. Palvelutarjonnan laajentuminen mahdollistaa entistä kattavampien suunnittelu- ja tuotekehitysprojektien tarjoamisen.

Cadring Polska Sp. z o.o.

Cadring Polska Sp. z o.o on toiminut Puolassa vuodesta 2009 asti. Kotimarkkinat Puolassa ovat Suomeen verrattuna laajemmat, ja kiinteänä kauppakumppanina naapurissa on Euroopan talousjätti Saksa. Cadringin visiona on ollut luoda kansainvälinen kumppanuusverkosto, jonka kautta löytyy aina tehokkaimmat ratkaisut sekä suunnitteluun että tuotantoon.

Tällä hetkellä Wroclawissa ja Gdanskissa työskentelee pääasiassa hyötyajoneuvojen suunnittelun parissa lähes 80 henkilöä. Yrityksen nimi tulee muuttumaan Comatec Polandiksi ja se tulee olemaan kiinteä osa Comatec Groupia.

Microteam Oy

Microteam Oy osana Comatec Groupia vahvistaa automaatio- ja ohjelmointipalveluitamme. Voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia yhdistämällä koko konsernin osaamisen elektroniikka-, automaatio- ja ohjelmistosuunnittelussa.

Microteam tuo mukanaan erityisesti sulautettujen järjestelmien ohjelmisto-osaamisen. Sulautettujen järjestelmien ohjelmistojen kehittäjänä Microteam hallitsee koko ketjun aidosti reaaliaikaisista ratkaisuista laajoihin verkotettuihin järjestelmiin. Microteamilla on pitkäaikaista kokemusta älykkyyden tuomisesta vaativaan teollisuuden elektroniikkaan.

Microteamin kansainvälisesti kokenut tiimi on erikoistunut liikkuvan kaluston ja hyötyajoneuvojen sähkö- ja automaatiototeutuksiin. Sähköautojen suunnitteluosaaminen tulee uutena osaamisalueena Comateciin Microteamin mukana.

Sähköautojen läpimurtoa odotetaan lähivuosina. Kaupunkiliikenteeseen hankittavat linja-autot ovat jo pääsääntöisesti hybridejä ja täyssähköbussit ovat kokeiltavana useissa kaupungeissa.

Comatec Groupin elektroniikka-, automaatio- ja ohjelmointisuunnittelu kasvaa 140 osaajan yksiköksi. Kauppa vahvistaa Comatec Groupin sulautettujen järjestelmien, robotiikan ja ohjelmistokehityksen osaamista, tarjoten laajemmat mahdollisuudet IoT-teknologioiden ja sähköajoneuvojen kehittämiseen.

TEKSTI: TAINA SYRJÄNEN