Comatec mukana VTT:n johtamassa fuusioenergiahankkeessa

Comatecilla on ilo olla mukana VTT:n johtamassa hankkeessa, joka edistää sekä suomalaisen teollisuuden osallistumista ITER-fuusioreaktorin rakentamiseen, että yhteistyötä fuusion ympärillä. FinnFusion-yhteisö syntyi tarpeesta yhdistää suomalaisia tutkimuslaitoksia ja teknologia-alan yrityksiä kansainvälisessä fuusioenergian tuotannon kehityksessä. Yhteisön tavoitteena on löytää toimintamalli, joka tukee suomalaisen osaamisen vientiä Eurooppaan ja kansainvälisille markkinoille.

Comatecilla on pitkä historia fuusioteknologioiden kehittämisessä, mutta huipputeknologian toimittajaverkostoihin pääseminen mahdollistaa liiketoiminnan laatuloikan sekä fuusioprojekteissa että laajemmin koko yrityksen toiminnassa ja vientikaupassa. Comatec osallistuu FinnFusion-yhteisön toimintaan Finnish Ecosystem for Industrial Fusion Technology (ECO-Fusion) -yrityshankkeen kautta panostamalla erityisesti verkostoitumiseen, XR-teknologioiden hyödyntämiseen suunnittelussa ja dokumentoinnissa, turvallisuuden kannalta kriittisten ohjelmistojen verifiointiprosessiin sekä liikkuvien ja etäohjattujen työkoneiden ja robottien sähköistämiseen. Comatec kehittää jo olemassa olevaa osaamistaan näillä alueilla, mikä mahdollistaa entistä monipuolisemman tarjonnan nykyisten suunnittelu- ja dokumentointipalvelujen tueksi.

ECO-Fusion -yrityshanke on käynnissä vuosina 2021–2024 ja siinä on mukana Comatecin lisäksi EOS Finland, Luvata ja Platom. Tutkimushankkeen toteuttavat VTT ja Helsingin yliopisto. Hankekokonaisuutta rahoittaa Business Finland.

Lue lisää VTT:n tiedotteesta: https://www.vttresearch.com/fi/uutiset-ja-tarinat/suomi-jalostaa-fuusioreaktorin-monialaista-tutkimusta-bisnekseksi

Sekä hankkeen omilta verkkosivuilta: https://finnfusion.fi/about/