Tule tutustumaan KUKA -yhteistyörobottiin European Robotics Forumiin

 

 

 

 

Comatec Group ja siihen kuuluva Microteam Oy ovat mukana European Robotics Forumissa Tampere-talossa 13.-15.3.2018. Näyttelytilassamme voit tutustua KUKA LBR iiwa 7 R8100 -robotin toimintaan. Microteam on virallinen KUKA System Partner ja tarjoamme asiakkaillemme parhaan ratkaisun, kun tarvitaan robotiikan osaajaa haastaviin asiakassovelluksiin. Esimerkki tällaisesta haastavasta sovelluksesta on muun muassa konenäön toteuttaminen robottisoveluksissa.

KUKA LBR iiwa 7 R8100 -robotin vieressä on turvallista työskennellä ilman suojausta, koska robotti on tunteva.

KUKA yhteistyörobotit (HRC Human-robot collaboration)

Yhteistyörobotit voivat työskennellä ihmisen rinnalla turvallisella tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että robotti ei korvaa ihmistä, vaan täydentää hänen kykyjään ja helpottaa suoriutumista vaikeissa tehtävissä. Näihin voi kuulua esimerkiksi yksipuolinen työ, raskaiden taakkojen nostamien tai vaikkapa tarkan paikoituksen vaativat tehtävät. Autonomisia, yhteistyöhön kykeneviä robotteja käytetään myös KUKA:n omassa tuotantolaitoksessa työasemien kokoonpanotehtävissä.

Tulevaisuuden tehtaissa ei ole erillisiä automaattisia ja manuaalisia työasemia, vaan ihmisten ja robottien yhteistyö tapahtuu optimoidusti ilman eristystä tai raja-aitoja näiden välillä.

Tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa Tampere-taloon ja samalla tutustumaan KUKA-yhteistyörobottiin, joka on esillä näyttelytilassamme. Tämä robotti on tunteva ja se ei tarvitse ympärilleen suojausta. Ihminen voi työskennellä tämän robotin vieressä turvallisesti, koska robotti tuntee ihmisen läheisyyden ja osaa välttää vahingoittamasta vieressään työskentelevään henkilöä.

European Robotics Forum ERF2018 -konferenssi järjestetään Tampereella 13.-15.3.2018. Konferenssi on robotiikka-alan suurin ammattilaisten, tutkijoiden ja yritysten vuosittainen kohtaamispaikka Euroopassa. Tilaisuus kiertää eri Euroopan maissa vuosittain. ERF on kasvanut tällä vuosikymmenellä jo tuhannen osallistujan kokoluokkaan. Forumissa käsitellään kolmen päivän aikana ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja teknisiä robotiikkaan liittyviä teemoja, joista päällimmäisiä ovat juuri nyt ihminen-robotti -yhteistyön turvallisuus ja robotiikan mahdollisuudet uudistaa teollisuuden tuotantokykyä ja yhteiskunnan erilaisia palvelutehtäviä. EU:n Horizon 2020 -tutkimusohjelman suunnitteilla olevat kehitysprojektit ovat tapaamisten keskiössä.