Comatec osallistui Myllykosken uuden paloaseman suunnitteluun

Myllykosken uusi paloasema otettiin käyttöön elokuussa 2016. Uusi paloasema täyttää aiemmin toimineen Myllykosken Tehdaspalokunnan jättämää aukkoa. Palokunnan uudet tilat ja keskeinen sijainti ovat tärkeitä palokunnan toiminnalle. Uusien tilojen myötä palokunta sai asialliset koulutus-, sosiaali- ja kaluston säilytystilat. Palokunnan vahvuus on tällä hetkellä 27 miestä. Paloasemalla on myös Kymenlaakson ensihoidon tukikohta.

Paloaseman korkean halliosan Kenraalintien puoleisessa päädyssä on kaksikerroksinen osa, jossa ovat henkilöstön tauko-, koulutus- ja kuntoilutilat. Toisessa päädyssä on kylmä varastokatos. Teräsrunkoisen rakennuksen bruttoala on 873 neliötä ja tilavuus 4 540 kuutiota.

Comatec Group toteutti paloaseman taloteknisen sähkösuunnittelun, johon kuului muun muassa valaistus ja sähkönjakelu sekä turva-, kamera-, kuulutus- ja IT-järjestelmät. Paloasema on näiltä osin melko monimutkainen rakennus, toteaa osastopäällikkö Mikko Ala-Jääski, joka vastaa marine- ja land -sähkösuunnitteluprojekteista.